Un hort-jardí es el camí de la paciència i de la sensibilitat, per observar i escoltar abans de parlar i actuar. Individualment, aquest “simple” espai de plantes aconsegueix ampliar les facultats cerebrals interactuant amb el nostre sistema nerviós i en particular amb el sistema sensorial.

A més, cultiva valors creant espais que participen directament en el teixit social. Col·lectivament és una escola de la vida aportant la majoria d’aprenentatges fonamentals per a la convivència en harmonia de totes les generacions.

VALORS. La base del funcionament d’un jardí-hort és el respecte per la vida i per l’espai comú, la perseverança, el treball en equip i la solidaritat. Ens atorga el gust de la recompensa amb la seva collita i les seves captivadores floracions.
DESENVOLUPAMENT HUMÀ. Participa directament en les nostres facultats cognitives perquè és una escola d’amabilitat, d’organització, de creativitat, de concentració, d’habilitat manual i de comunicació amb tots els éssers vius.
DESENVOLUPAMENT SOCIAL. És un vector contra el sedentarisme, l’apatia, l’aïllament, la pèrdua de referències i d’expressió. Implica i estimula la participació i cohesió ciutadana a través de la consciència, de la conservació i del desenvolupament sostenible.