Els resultats que obtenim en la nostre relació amb la natura poden semblar senzills. Però són el fruit d´una experiència i uns coneixements ancestrals transmesos generació rere generació. Treballar amb els elements naturals no s´improvisa, sinó que es descobreix practicant i s´aprèn envoltant-se de professionals.

MODERACIÓ. Tan sols una mica de llum i aigua i l’hort-jardí sempre trobarà una forma d’introduir-se en la nostra vida quotidiana. Tampoc necessitem grans extensions; alguns metres quadrats i ja podrem començar amb l’espai suficient per fer brotar les nostres plantes. Tampoc volem grans mitjans; recursos humils amb les nostres eines manuals, unes llavors i una mica de terra.
ADAPTABILITAT. Quan només es té disponible un sòl dur com asfalt o rajola, trobem solucions amb taules de cultiu prefabricades o amb jardineres a mida (d’obra, de fusta, de reciclatge i a més de l’impermeabilitzat, l’arribada d’aigua, el desaiguament, etc.). Persones en cadires de rodes, grans amb limitacions físiques, grups grans o reduïts, adults o petits, tothom pot tenir el seu hort-jardí adaptat a les seves circumstàncies personals.
INTEGRACIÓ. Podem dissenyar i crear un espai nou o reformar i adaptar-ne un altre ja existent. Però l’èxit del projecte consisteix en un equilibri particular que uneix l’harmonia de la natura a les possibilitats del lloc i de les persones. En qualsevol cas, el coneixement paisatgístic és indispensable per trobar la solució que garanteixi una proposta reunint la funcionalitat, la tècnica, l’estètica i el pressupost.